Tähän kootaan metallin paketit. Huom! Testi

Metallialan ammattilaisia tarvitaan monilla erilaisilla teollisuuden aloilla tuotteiden valmistajina, erilaisten koneiden ja laitteiden asentajina ja kunnossapitohenkilöstönä. Työmarkkinoilla on pulaa alan osaajista eli erinomaiset työnäkymät!

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon voi suorittaa kahdella osaamisalalla ja kolmella suuntautumisvaihtoehdolla.

Valittavana on tuotantotekniikan osaamisala, josta valmistut levyseppähitsaajaksi tai koneistajaksi. Tuotantotekniikan osaamisalan koulutus  käsittää alan valmistustekniikat.  Levyseppähitsaajana hallitset levytyöt, hitsauksen ja metallirakennetöitä. Koneistajanapuolestaan hallitset poraus-, sorvaus-, jyrsintä- ja hiontatyöt erilaisilla työstökoneilla.

Asennuksen ja automaation osaamisalalta valmistut asentajaksi. Asentajana osaat tehdä koneiden ja laitteiden asennuksia ja korjauksia sekä huoltotöitä. Osaat myös soveltaa mekaniikkaa, hydrauliikkaa ja pneumatiikkaa työskennellessäsi automaatiolaitteiden parissa.

Kone- ja metallialalta sinullekin haastavaa ja mielenkiintoista työtä!


Tähän Moodle-istuntoon kootaan Kome:n perustutkinnon toteutettuja/suunniteltuja ammattiosaamisen näyttöjä.

Koneenasennuksen, hydrauliikan ja pneumatiikan sekä sähkötekniikan verkko-opetusmateriaalit.

Koneistuksen verkko-opetusaineisto kattaa kone- ja metallialan perustutkintoon sisältyvien pakollisten tutkinnon osien tietopuolisen opetuksen.

Levy- ja hitsaustöiden verkko-opetusaineisto kattaa kone- ja metallialan perustutkintoon sisältyvien pakollisten tutkinnon osien tietopuolisen opetuksen.

Matematiikka (peruslaskut) verkko-opetusaineisto kattaa osan kone- ja metallialan perustutkintoon sisältyvästä matematiikasta.

Materiaalituntemuksen verkko-opetusaineisto kattaa kone- ja metallialan perustutkintoon sisältyvän tietopuolisen opetuksen.

Tässä Moodle-istunnossa otetaan alkutuntuma verkko-opetukseen. Siinä opiskelijaa perehdytetään teknologiateollisuuden alaan ja muodostetaan kokonaiskuva kone- ja metallialan tutkinnon rakenteesta. Istunnon avulla pohditaan alan ammattitaitovaatimuksia. Moodle-istunto antaa myös perustietoja turvallisesta työskentelystä. Istunnon viimeinen osa on tarkoitettu työssäoppimiseen valmistautuville opiskelijoille.

Teknisen piirustuksen verkko-opetusaineisto kattaa kone- ja metallialan perustutkintoon sisältyvien pakollisten tutkinnon osien tietopuolisen opetuksen.

Tämä on oppisopimuskurssi. Testi.