Opiskelija tai tutkinnon suorittaja

  • muokkaa ruokaohjeet tarvittavalle asiakasmäärälle sopivaksi
  • noudattaa ravitsemussuosituksia
  • suunnittelee ruokalajien valmistusvaiheet, ajoituksen ja jaksotuksen
  • valmistaa ruokalajeja ja leivonnaisia vakioitujen ruokaohjeiden mukaisesti
  • muuntaa ruokaohjeita erityisruokavalioiksi sopiviksi asiakkaiden tai asiakasryhmien mukaan
  • valmistaa ruokia suurkeittiön koneilla ja laitteilla
  • laittaa ruokalajeja tarjolle ja tarvittaessa pakkaa ruokalajit kuljetusta varten
  • osallistuu toiminta-ajatuksen tai liikeidean mukaiseen asiakaspalveluun
  • neuvoo ja ohjaa tarvittaessa ravitsemuskäyttäytymistä
  • tekee esivalmistelut seuraavaa päivää varten
  • siistii ja järjestää asiakas- ja työtiloja
  • noudattaa omavalvontasuunnitelmaa.